Kanaa oluessa
(4 annosta)
1 kokonainen broileri
50g voita
1 plo vaaleaa lager-olutta
2 rosmamariinin oksaa
6 salottisipulia
5 salvianlehteä
2 timjamin oksaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Huuhtele broileri ja poista nahka, rasva ja katkenneet luut. Paloittele se noin 10 osaan.
Asettele broilerinpalat lasivuokaan, lisää yrtit sekä noin puolet oluesta. Peitä vuoka ja anna marinoitua noin 2 tuntia välillä paloja käännellen.
Valuta ja kuivaa broilerinpalat. Siivilöi marinointiliemi.
Laita broilerinpalat pannulle ja jaa voi tasaisesti lastuina palojen päälle. Lisää myös suolaa ja pippuria. Ruskista huolellisesti joka puolelta.
Kaada siivilöity marinointiliemi palojen päälle ja kypsennä voimakkaalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Pudota lämpöä. Kuori salottisipulit ja jos ne ovat suuria, leikkaa kahtia. Lisää joukkoon tasaisesti. Lisää myös hiukan olutta ja jatka kypsennystä ainakin 30-40 minuuttia. Lisää olutta tarvittaessa.
Siivilöi liha ja sipulit liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille, mutta pidä lämpimänä. Laita pannu takaisin levylle ja keitä liemi kasaan kastikkeeksi puukauhalla hämmentäen.
Tarjoile broileri ja kastike erikseen.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti