keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Puccia leccese o salentina

Lecceläinen Puccia
18 kpl.

Puccia on perinteinen apulialainen  tietyn muotoinen ja kokoinen leipä, jonka voi täyttää haluamallaan tavalla. Salentossa ja Taranton kujilla voi törmätä perinteiseen apulialaiseen pikaruokapaikkaan, Pucceriaan. Puccian voi täyttää aivan omien mieltymystensä mukaan.
Tässä on täyttenä paahdettuja paprikoita, keittokinkkua ja savustettua scamorza-juustoa.

Taikina:

1 kg         jauhoja "00"
600 g       haaleaa vettä
10 g         mallasta
100 g       extra vergine oliiviöljyä.
15 g         suolaa
5 g           kuivahiivaa

Taikinan nostatusaika on 2-3h. Jos käytetään kokonainen tuorehiivakuutio, riittää 2h haaleassa uunissa ("valot päällä").

Aloita siivilöimällä jauhot monitoimikoneen kulhoon lisäten samalla myös kuivahiiva ja maltaat.
Käynnistä kone (vispilä) ja valuta kuiva-aineiden joukkoon öljy ohuena nauhana, sekä vähitellen myös haalea vesi. Säästä hiukan haaleaa vettä ja anna koneen käydä noin 5 minuutin ajan.

Sekoita suola jäljelle jääneeseen haaleaan veteen ja lisää se taikinaan. Anna koneen käydä vielä muutaman minuutin ajan.

Vaihda monitoimikoneen vispilä taikinakoukkuun ja anna koneen käydä keskiteholla vielä n. 15 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja elastista.

Siirrä taikina öljytlle tasolle ja jatka alustamista käsin. Vaivaa taikinaa ja muotoile se palloksi. Laita se öljyttyyn kulhoon ja peitä muovikelmulla. Laita kulho n. 30 asteiseen uuniin muutamaksi tunniksi.

Ota taikina uunista ja aseta leivinlaudalle. Vaivaa taikinaa käsin ja muotoile siitä tanko. Leikkaa taikina 18 osaan (n. 90 g / kpl). Muotoile jokaisesta palasta jauhotetulla alustalla pyöreä taikinakiekko ja jatka kaulimella, kunnes kiekko on halkaisijaltaan n. 20 cm.

Laita taikinakiekot lepäämään vielä noin puoleksi tunniksi.

Siirrä taikinakiekot varovasti leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Kiertoilmauunissa 230 astetta ja 10 min.

Kun pucciat ovat kypsiä, ota ne uunista ja täytä vielä lämpiminä.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti