keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Gnocchi di patate con totani, tonni e piselli

Perunagnoccheja tonnikalan ja herneiden kera.
(6 annosta)

Kuvassa gnocchien sijaan farfalle-pastaa.
800 g        perunagnoccheja
8               melko suurta mustekalaa
                 (totano)
80 g          öljyyn säilöttyä tonnikalaa
450 g        tuoreita herneitä
300 g        tomaattimurskaa
½              lasillista valkoviiniä
1               sipuli
                 chiliä
                 tuoretta silputtua persiljaa
                 suolaa
                 extra vergina oliiviöljyä

Pese mustekala erittäin hyvin. Kuivaa ne painellen ja leikkaa vartalo renkaiksi ja lonkerot pienehköiksi palasiksi, ei kuitenkaan silpuksi.

Laita pannulle reilusti öljyä sekä hienoksi silputtu sipuli ja kuullota aivan vaaleaksi.

Lisää mustekala, sekoita ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin. Kun vesi on haihtunut, lisää valkoviini ja anna höyrystyä.

Lisää tämän jälkeen herneet. Sekoita puukauhalla ja anna jälleen hautua kannen alla pari minuuttia.

Lisää tomaattimurska, suola ja chiliä maun mukaan. Sekoita ja jätä hautumaan n. 20 minuutin ajaksi. Lopussa lisää valutettu tonnikala ja hienonnettu persilja.

Kastikkeen kypsymisen aikana keitä gnocchit suolatussa vedessä. Kun ne nousevat pinnalle, lisää ne kastikkeen joukkoon.

Sekoita varovasti ja tarjoile kuumana, koristellen kokonaisilla persiljanlehdillä.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti