sunnuntai 26. lokakuuta 2025

Pehmeä suklaa-hasselpähkinäkakku

Ainekset:

Paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä: 300 g
Tummaa suklaata 70%: 300 g
Voita: 300 g + voiteluun
Tomusokeria: 220 g
Keskikokoisia munia: 7

Vehnäjauhoja "00": 120 g
Ripaus suolaa



Lämmitä uuni 180°C, voitele ja jauhota vuoat. Hienonna pähkinät karkeaksi jauhoksi.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, jäähdytä hieman.

Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi 10–15 min, kunnes kolminkertaistuu.

Yhdistä suklaa munavaahtoon varovasti.

Lisää jauhot ja hasselpähkinäjauho, sekoita varovasti.

Kaada vuokiin, tasoita pinta. Paista 35–40 min, älä avaa uunia ensimmäiseen 25 min aikana.

Kakku saa jäädä pehmeäksi.

Jäähdytä täysin ritilällä.


Tarjoilu:

Kermavaahtoa: 1 l, hyvin kylmä

Tomusokeria: 3–4 rkl

Paahdettua hasselpähkinärouhetta koristeeksi

Vatkaa kerma sokerin kanssa, tarjoa kakun kanssa ja koristele.

Koristeeksi voit myös tehdä voitaikinasta "minicroissantteja", kuten kuvissa. Leikkaa voitaikinalevy neljään osaan kolmioiksi ja kääri rullalle. Paista uunissa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä ennen koristelua.. 


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti