Valkoviiniä: 700 ml
Selleriä, porkkanaa, sipulia: 2 kpl kutakin, karkeasti pilkottuna
2 laakerinlehteä, 1 rkl pippuria, 2 neilikkaa
Vasikan sijaan voit kayttää myös naudan paistia.
Laita liha, viini, vihannekset ja mausteet kattilaan. Peitä vedellä.
Kuumenna kiehuvaksi, poista vaahto, laske lämpöä. Hauduta kannen alla 1,5–2 tuntia (sisälämpö 60–62°C).
Jäähdytä liemessään. Tämä takaa murean lihan.
Tonnatokastike:
Tonnikalaa öljyssä: 300 g
Anjovisfileitä: 8–10
Kapriksia: 100 g (jätä 2 rkl koristeluun)
Kypsiä keltuaisia: 3
Maapähkinäöljyä: 300 ml
1 sitruunan mehu
Suodatettua lientä: n. 150 ml
Sekoita tonnikala, anjovis, kaprikset, keltuaiset ja sitruunamehu tehosekoittimessa.
Lisää öljy hitaasti, kuten majoneesiin.
Sekoita liemellä haluttuun koostumukseen.
Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi, peitä kastikkeella, koristele kapriksilla ja anjoviksella.
Jäähdytä vähintään 6 tuntia.
Lisuke: tuore pinaattisalaatti tai esim. lohkoperunat.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti