Ainekset:
Liotettua turskaa tai muuta valkoista merikalaa: 1,8 kg (?)
Tuoretta kermaa: 700 ml
Täysmaitoa: 300 ml
Extra vergine oliiviöljyä: 120 ml
2 sitruunan mehu
Mustapippuria: 1 tl
Muskottipähkinää: 1 tl
Savustettua paprikaa: 1 tl + koristeeksi
Suolaa: maun mukaan
Laita turska, maito ja tarpeeksi vettä peittämään kala suurikokoiseen pannuun. Kuumenna lähes kiehuvaksi (ei voimakkaasti kiehuvaksi) ja kypsennä 15–20 minuuttia. Sammuta ja anna jäähtyä liemessään. Tämä vaihe takaa herkän kypsennyksen.
Lämmettyään valuta turska ja poista nahka ja ruodot. Revi kala käsin kulhoon.
Sekoita turska, kerma, öljy, sitruunamehu ja mausteet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Aloita alhaisella nopeudella ja lisää vähitellen, kunnes seos on sileää. Pitkä sekoittaminen tekee moussesta ilmavan.
Lisää tarvittaessa suola. Siivilöi mousse hienon siivilän läpi sileän koostumuksen saamiseksi. Jäähdytä vähintään 3 tuntia.
Paahdettu polenta
2 kg valmista, kylmää ja kiinteää polentaa
Leikkaa 2 cm paksuiksi viipaleiksi, voitele oliiviöljyllä, ripottele suolaa ja rosmariinia.
Paahda 200°C uunissa 25–30 min, käännä puolivälissä.
Voit tarjoilla moussen myös focaccian päällä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti