Hirssijauhoa: 400 g
Vehnäjauhoa "00": 600 g
Kananmunia: 5
Keltuaisia: 5
Lämmintä vettä: n. 150 ml
Suolaa: 1 ½ tl
Sekoita jauhot ja suola, tee kuoppa.
Lisää keskelle munat ja keltuaiset, sekoita vähitellen.
Lisää vesi vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi ja joustavaksi (10 min).
Kääri kelmuun ja anna levätä 1 tunti huoneenlämmössä.
Täyte:
Perunoita: 1,2 kg (keitettävä kuorineen)
Vahvaa Gorgonzolaa: 500 g
Bresaolaa: 200 g, hienonnettuna
Raastettua Grana Padanoa: 100 g
Muskottipähkinää ja mustapippuria maun mukaan
Kokoaminen:
Keitä perunat, kuori ja survo.
Lisää juusto, bresaola, Grana, mausteet. Jäähdytä.
Kauli ohueksi taikinaksi (1–1,5 mm).
Aseta täyte möykkyinä 4 cm välein. Kostuta reunat vedellä, sulje ja leikkaa pyöreällä pastaleikkurilla.
Keitä suolatussa vedessä muutama kerrallaan, kunnes nousevat pintaan (3–4 min).
Sekoita heti 80 g sulatetun voin ja ripauksen Grana Padanoa kanssa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti