sunnuntai 26. lokakuuta 2025

Hirssitortellinit täytteellä

 Taikina (~70 tortellinia):

Hirssijauhoa: 400 g
Vehnäjauhoa "00": 600 g
Kananmunia: 5
Keltuaisia: 5
Lämmintä vettä: n. 150 ml
Suolaa: 1 ½ tl




Sekoita jauhot ja suola, tee kuoppa.

Lisää keskelle munat ja keltuaiset, sekoita vähitellen.

Lisää vesi vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi ja joustavaksi (10 min).

Kääri kelmuun ja anna levätä 1 tunti huoneenlämmössä.


Täyte:

Perunoita: 1,2 kg (keitettävä kuorineen)
Vahvaa Gorgonzolaa: 500 g
Bresaolaa: 200 g, hienonnettuna
Raastettua Grana Padanoa: 100 g
Muskottipähkinää ja mustapippuria maun mukaan


Kokoaminen:

Keitä perunat, kuori ja survo.

Lisää juusto, bresaola, Grana, mausteet. Jäähdytä.

Kauli ohueksi taikinaksi (1–1,5 mm).

Aseta täyte möykkyinä 4 cm välein. Kostuta reunat vedellä, sulje ja leikkaa pyöreällä pastaleikkurilla.

Keitä suolatussa vedessä muutama kerrallaan, kunnes nousevat pintaan (3–4 min).

Sekoita heti 80 g sulatetun voin ja ripauksen Grana Padanoa kanssa.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti