sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Torta Sbrisolona

Ainekset (kakkuun, jonka halkaisija on 24 cm):

• 200 g hienoa maissijauhoa (fioretto)

• 200 g vehnäjauhoa (00-tyyppi)

• 200 g sokeria

• 200 g voita

• 150 g manteleita (100 g kokonaisina, 50 g karkeasti murskattuna)

• 2 munankeltuaista

• 1 vaniljasokeripussi tai vaniljatangon siemenet

• 1 sitruunan raastettu kuori

• Ripaus suolaa

• Tomusokeria (valinnainen, koristeluun)



1. Sekoita jauhot, sokeri, suola, vanilja ja sitruunankuori.

2. Lisää voi ja munankeltuaiset. Työstä taikina käsin niin, että siitä tulee murumaista.

3. Kaada taikina vuokaan ja lisää kokonaiset mantelit päälle.

4. Paista 170°C

40-50 minuuttia.

5. Anna jäähtyä ja murra paloiksi tarjoilua varten.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti