• 4 vasikan osso bucoa
• Jauhoja (tarpeeksi lihan jauhottamiseen)
• 50 g voita
• 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
• 1 hienonnettu sipuli
• 1 hienonnettu porkkana
• 1 hienonnettu sellerinvarsi
• 200 ml kuivaa valkoviiniä, johon on lisätty hunajaa
• 200 ml kuumaa lihalientä
• 1 rkl hunajaa (kukkais- tai akaasiahunajaa)
• 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
• 1 sitruunan raastettu kuori
• Hienonnettua persiljaa
• Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gremolataa varten:
• Hienonnettua persiljaa
• Sitruunankuoriraastetta
• 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1. Pyörittele osso bucot jauhoissa ja ruskista ne voissa ja öljyssä.
2. Valmista sofrito (pohjakasvikset) sipulista, porkkanasta ja selleristä.
3. Lisää viini ja hunaja. Anna viinin haihtua.
4. Lisää lihaliemi ja hauduta noin 1 tunti ja 30 minuuttia.
5. Valmista gremolata ja lisää se ennen tarjoilua.
Tarkoile esim.
polentan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti