• 320 g Carnaroli- tai Arborio-riisiä
• 1 litra lihalientä
• 80 g voita
• 1 pieni hienonnettu sipuli
• 100 ml kuivaa valkoviiniä
• 1 sahramipussi
• 80 g raastettua Parmigiano Reggiano -juustoa
• Luuydintä (valinnainen)
• Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Valmista lihaliemi ja pidä se kuumana.
2. Kuullota sipuli voissa luuytimen kanssa (mikäli käytät luuydintä).
3. Lisää riisi ja kuullota se. Kaada joukkoon valkoviini ja anna haihtua.
4. Kypsennä lisäämällä kuumaa lientä vähitellen ja sekoita usein.
5. Lisää sahrami puolivälissä kypsennystä.
6. Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja juusto ja sekoita kermaiseksi risotoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti