sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Menu 21.9.2024

Lombardian keittiö


Lombardia, Pohjois-Italian sydämessä sijaitseva alue, tunnetaan monipuolisesta ja rikkaasta

gastronomiastaan, joka yhdistää vuoristoalueiden rustiikkiset maut ja kaupunkikeskusten

hienostuneisuuden. Lombardian keittiön perusta koostuu paikallisista raaka-aineista, kuten viljoista, juustoista, lihasta ja erityisesti riisistä.


Bresaola on yksi alueen tunnetuimmista tuotteista. Tämä Valtellinan alueelta kotoisin oleva herkku valmistetaan ilmakuivatusta naudanlihasta ja tarjoillaan usein alkuruokana, yksinkertaisilla mutta herkullisilla lisukkeilla, kuten sinihomejuustolla, hunajalla ja saksanpähkinöillä.


Risotto alla Milanese, jonka pääraaka-aine on sahrami, on Lombardian tunnetuin riisiruoka. Tämä kermainen risotto kuvastaa Milanon kaupungin gastronomista hienostuneisuutta ja sitä tarjoillaan usein yhdessä toisen klassikon, Ossobucon kanssa. Ossobuco, haudutettu vasikanpotka, on täynnä syviä makuja, ja sen valmistuksessa käytetään viiniä ja mausteita, jotka täydentävät ruoan runsautta.


Lombardian vuoristoalueilta tulee Polenta Taragna, joka valmistetaan sekoituksesta maissi- ja

tattarijauhoja ja rikastetaan voilla ja juustoilla. Se on perinteinen lisuke, jota tarjoillaan usein

liharuokien, kuten Ossobucon, kanssa.


Jälkiruoaksi tarjotaan usein Torta Sbrisolona, Mantovan alueelta peräisin oleva murukakku, joka

on valmistettu maissijauhosta, mantelista ja voista. Tämä karkean rapea kakku kruunaa aterian

täydellisesti ja tuo esiin Lombardian maaseudun rustiikkisen hengen.


ANTIPASTO

Bresaola-rullat sinihomejuustolla, hunajalla ja saksanpähkinöillä.


PRIMO

Risotto alla Milanese.


SECONDO

Osso buco hunajaviinissä

Paahdettu Taragna-polenta pekonilla.


DOLCE

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti