Yksinkertaisuuden vuoksi käytetään valmista kakkupohjaa (Pan di Spagna). Sen sijaan, kermat ja koristelut valmistetaan ohjeiden mukaisesti,
Vaniljakreemin sijaan voit käyttää kreikkalaista jogurttia, tomusokeria ja vaniljauutetta keventääksesi Zuppa inglese -kakkua.
Vaniljakreemi (kaikkiin kolmeen kakkuun):
Maito: 1,5 litraa
Keltuaiset: 12
Sokeri: 350 g
Jauhot: 180 g, siivilöitynä
Vaniljatangot: 3 tai 3 teelusikallista uutetta
Raastettu sitruunankuori: yhdestä sitruunasta
Kuumenna maito kattilassa yhdessä vaniljatangon ja sitruunankuoren kanssa. o Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi. o Lisää siivilöidyt jauhot ja sekoita hyvin.
Kaada lämmin maito hitaasti munasokeriseokseen, koko ajan sekoittaen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos paksunee.
Ota pois liedeltä, siivilöi ja anna jäähtyä.
Tummasuklaakreemi (kaikkiin kolmeen kakkuun):
Maito: 1 litra
Tumma suklaa: 250 g
Keltuaiset: 9
Sokeri: 225 g
Maissitärkkelys (maizena): 65 g
Kaakaojauhetta ripoteltavaksi ja Alchermes-likööriä
Sulata tumma suklaa vesihauteessa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. o Lisää siivilöity maissitärkkelys ja sekoita hyvin.
Kuumenna maito ja kaada se hitaasti munasokeriseokseen jatkuvasti sekoittaen.
Siirrä seos kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kreemi paksunee.
Lisää sulatettu suklaa ja sekoita hyvin, kunnes kreemi on tasaista. Anna jäähtyä.
Zuppa inglese -kakun kokoaminen:
Vuorottele kerroksittain Alchermes-liköörissä kostutettua kakkupohjaa, vaniljakreemiä, taas kakkupohjaa, suklaakreemiä ja jälleen kakkupohjaa. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta siivilän avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti