4 annosta
350g Carnaroli- tai Arborio-riisiä
500g ankan tai broilerinrintaa
1 sipuli
2 litraa lihalientä
2 katajanmarjaa
1 dl portviiniä
200g granaattiomenoita
60g voita
suolaa ja mustapippuria
Valmista lihaliemi ja laita se sivuun odottamaan pitäen se kuitenkin kuumana.
Purista granaattiomenoiden mehu säästäen muutama siemen koristeluun.
Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla puolessa voimäärässä.
Lisää pannulle riisi ja paahda sitä kaksi minuuttia.
Lisää portviini ja anna sen höyrystyä. Jatka kypsentämistä lisäten vähitellen lihalientä.
Samaan aikaan paista pinnoitetulla pannulla ankan tai broilerin rintafileitä yhdessä litistettyjen katajanmarjojen kanssa: paista 5 minuuttia nahkapuolella ja 2 minuuttia toisella puolella.
Lisää granaattiomenoiden mehu ja anna höyrystyä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Ota lihat pannulta ja kääri ne alumiinifolioon odottamaan.
Kun risotto on valmis (al dente) lisää vielä loput voista ja peitä 2. minuutiksi.
Tarjoile ankan- tai broilerinfileiden kanssa ja koristele muutamalla granaattiomenan siemenellä.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti