keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Calzoneja mozzarellalla, kinkulla, sipulilla ja rusinoilla täytettynä


4 annosta

Taikinaan:

500g         manitoba-jauhoja
25g           tuoretta hiivaa
1 tl            sokeria
2 dl           täysmaitoa
2 tl            suolaa
3 rkl          extra vergine oliiviöljyä

Täytteeseen: 

2                 valutettua mozzarellaa
2 rkl            raastettua parmesaania
4 viipaletta  kinkkua
2                 suurta sipulia
1 rkl            silputtua rosmariinia
2 rkl            rusinoita

Liuota hiiva ja sokeri huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot.
Liuota suola muutamaan ruokalusikalliseen maitoa ja öljyä ja lisää taikinaan. Alusta 10 minuutin ajan.

Tee taikinasta neljä palloa ja aseta ne öljytylle uunipellille. Laita pelti uuniin, jossa on valo päällä ja anna taikinapallojen kohota ainakin kaksi tuntia.

Sillä aikaa silppua sipuli ja rosmariini ja kuullota niitä yhdessä rusinoiden kanssa pienessä määrässä öljyä. Lisää hyppysellinen suolaa.

Paista pinnoitetussa pannussa kinkkuviipaleita ruskistaen, mutta ei kuivattaen niitä.

Leikkaa mozzarella pikkusormenpään kokoisiksi paloiksi ja kuivaa palat imukykyisellä paperilla.

Muotoile kohonneista taikinapalloista neljä pientä pizzapohjaa, mutta ole varovainen, että keskusta ei jää liian ohueksi. Anna niiden kohota peitettyinä vielä noin puolen tunnin ajan.

Sekoita sillä välin sipuli ja mozzarellakuutiot.

Sitten täyttämään calzoneja! Levitä sipuli-mozzarellaseos taikinapohjien keskiosaan ja aseta sen päälle kinkkuviipaleet.

Taita taikinapyörylät kiinni ja sulje huolellisesti. Aseta calzonet öljytylle pellille tai leivinpaperilla päällystetylle pellille ja sivele pinnalle öljyä.

Paista 250 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kun pinta on kullanruskea, calzonet ovat täydellisiä!


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti