keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Appelsiinikreemillä täytetty panettone


1kg    Panettone
1l       täysmaitoa huoneenlämpöisenä
          kahden appelsiinin
          mehu ja raastettu kuori
280g  tomusokeria
120g  jauhoja "00"
6        keltuaista
          (suklaamoussea) 





Kreemin valmistus

Raasta appelsiinien kuoret ilman, että valkoista osaa tulee mukaan. Purista appelsiinien mehu ja siivilöi se.

Vaahdota sähkövatkaimella munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi.

Lisää vaahtoon raastettu appelsiininkuori sekä jauhot siivilöiden. Sekoita hyvin.

Yhdistä sen jälkeen appelsiinien mehu ja lopuksi vielä maito.

Kaada seos kulhoon, jonka laitat kattilaan vesihauteeseen.

Keitä sitä matalalla keskilämmöllä 10 minuuttia. Kun kreemi tiivistyy, ota kattila liedeltä ja kaada kreemi toiseen astiaan jäähtymään. Peitä kreemi muovikelmulla niin, että kelmu on kontaktissa kreemin pintaan.

Sillä aikaa leikkaa panettonen "kansi" auki ja koverra sisusta jättäen reunoille 1,5 cm paksuisen reunan sekä pohjan puhkaisematta pohjaa. Paloittele sisus pieniksi paloiksi ja jätä odottamaan.


Kokoaminen

Käyttäen pursotuspussia peitä panettonen pohja kreemillä.

Laita seuraavaksi kerrokseksi paloja, jotka leikkasit panettonen sisuksesta, ja näiden päälle jälleen kreemiä.

Jatka kerrostamista kunnes kaikki kreemi on käytetty. Sulje kannella, jonka leikkasit aluksi irti.

Leikkaa tarjoilua varten pystysuuntaisia paloja ja koristele ne halutessasi suklaamousseeraidoilla.





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti