tiistai 19. marraskuuta 2019
Parsakaali-sinihomejuustopizza
Pizzapohja valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.
600g jauhoja "00"
1/2 kuutiota hiivaa
1 suuri parsakaali
4 valkosipulinkynttä
juustosekoitusta
(emmental + mozzarella)
extra vergine oliiviöljyä
300g gorgonzolaa
tai muuta sinihomejuustoa
Levitä taikina öljytylle uunipellille tai leivinpaperille ja anna sen kohota vielä hiukan.
Sillä aikaa keitä suolatussa vedessä parsakaalia, jonka olet leikannut pieniksi paloiksi. Anna kiehua noin 5-6 minuuttia.
Valuta parsakaalit ja anna jäähtyä. Laita jäähtyneet parsakaalinpalat yhdessä valkosipulinkynsien ja 2 rkl oliiviöljyä kanssa kulhoon ja soseuta ne karkeaksi tahnaksi (niin, että osa parsakaalin paloista jää näkyväksi).
Levitä osa raastetusta emmentalista ja mozzarellasta pizzapohjalle ja sen päälle rouhitut parsakaalit. Voit halutessasi ripotella päälle chiliä. Ripottele loput juustoraasteet päälle.
Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Paistamisen aikana murustele gorgonzola (tai muu sinihomejuusto).
Ota pizza uunista ja ripottele sinihomejuusto pizzalle. Paista vielä 2 minuuttia, että sinihomejuusto pehmenee sopivasti.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti