tiistai 19. marraskuuta 2019

Parsakaali-sinihomejuustopizza


Pizzapohja valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.

600g      jauhoja "00"
1/2         kuutiota hiivaa
1            suuri parsakaali
4            valkosipulinkynttä
              juustosekoitusta
              (emmental + mozzarella)

              extra vergine oliiviöljyä
300g      gorgonzolaa
              tai muuta sinihomejuustoa

Levitä taikina öljytylle uunipellille tai leivinpaperille ja anna sen kohota vielä hiukan.

Sillä aikaa keitä suolatussa vedessä parsakaalia, jonka olet leikannut pieniksi paloiksi. Anna kiehua noin 5-6 minuuttia.

Valuta parsakaalit ja anna jäähtyä. Laita jäähtyneet parsakaalinpalat yhdessä valkosipulinkynsien ja 2 rkl oliiviöljyä kanssa kulhoon ja soseuta ne karkeaksi tahnaksi (niin, että osa parsakaalin paloista jää näkyväksi).

Levitä osa raastetusta emmentalista ja mozzarellasta pizzapohjalle ja sen päälle rouhitut parsakaalit. Voit halutessasi ripotella päälle chiliä. Ripottele loput juustoraasteet päälle.

Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Paistamisen aikana murustele gorgonzola (tai muu sinihomejuusto).

Ota pizza uunista ja ripottele sinihomejuusto pizzalle. Paista vielä 2 minuuttia, että sinihomejuusto pehmenee sopivasti.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti