tiistai 19. marraskuuta 2019

Munakoiso-savulohivuoka


4 annosta


1             suuri munakoiso
500g       savustettua lohta
1kg         kirsikkatomaatteja
2 palloa  puhvelinmozzarellaa
               extra vergine oliiviöljyä
4 tl          genovalaista pestoa
2             valkosipulinkynttä
           
2 rkl        timjaminlehtiä
                suolaa
                muutama basilikanlehti
500g        tomaattimurskaa

ripaus sokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pese pikkutomaatit ja leikkaa viipaleiksi. Levitä tomaattiviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja ripottele tomaateille ripaus sokeria ja timjamia ja valuta päälle nauhana hiukan öljyä ja annan niiden karamellisoitua uunissa noin 10-15 minuutin ajan. Karamellisoituja tomaatteja
käytetään annoksen viimeistelyyn.











Pese munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä grillipannu, pyyhkäise pannun pinta öljytyllä
talouspaperilla ja grillaa munakoisoviipaleet kummaltakin puolelta. Yleensä munakoisoviipaleet friteerataan, mutta tällä tavalla valmistettuna lopputulos on kevyempi, kun öljyä ei käytetä niin paljon.

Samaan aikaan lämmitä toisessa pannussa loraus öljyä ja lisää valkosipulinkynnet kuorineen. Kun valkosipulin tuoksu on selkeä, ota valkosipulit pannulta ja lisää tomaattimurska sekä muutama revitty basilikanlehti. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Öljyä vuoka kevyesti ja asettele pohjalle grillattuja munakoisoviipaleita, hiukan tomaattikastiketta,
mozzarellasiivuja sekä savulohisiivuja. Jatka samassa järjestyksessä kerroksia kunnes munakoisosiivut loppuvat. Laita kuitenkin vielä päälle tomaattikastiketta ja muita aineksia kerrokset.

Paista 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia, että mozzarella sulaa.

Tarjoile munakoisovuoka kuumana koristeltuna pestolla ja karamellisoiduilla tomaateilla.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti