350g Carnaroli -riisiä
600g kurpitsaa
500g puhdistettuja simpukoita
1 litra vihanneslientä
1 lasillinen valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl extra vergine oliiviöljyä
1 nippu persiljaa
suolaa, mustapippuria
Kuori kurpitsa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Kaada laakeapohjaiselle pannulle 2 ruokalusikallista extra vergine oliiviöljyä ja yksi hienoksi silputtu valkosipulinkynsi. Paista kurpitsakuutioita öljyssä noin 10 minuuttia, lisää riisit ja anna paistua noin kahden minuutin ajan sekoittaen usein.
Kaada pannulle valkoviini ja anna sen höyrystyä. Anna riisin kiehua hiljalleen lisäten kuumaa kasvislientä vähitellen ja sekoittaen koko ajan puukauhalla.
Tarkista suola ja lisää jos on tarpeen.
Samaan aikaan paista toisella pannulla lopun öljyn ja valkosipulin kanssa simpukoita muutama minuutti. Peitä kannella.
Hiukan ennen kuin risotto on valmista, lisää simpukat ja niiden paistoliemi risottoon ja anna kypsyä loppuun.
Annostele risotto lautasille, ripottele päälle silputtua persiljaa ja rouhi pippuria suoraan myllystä ja tarjoile kuumana.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti