tiistai 19. marraskuuta 2019

Kurpitsa-simpukkarisotto

6 annosta


350g           Carnaroli -riisiä
600g           kurpitsaa
500g           puhdistettuja simpukoita
1 litra         vihanneslientä
1                 lasillinen valkoviiniä
2                 valkosipulinkynttä
4 rkl            extra vergine oliiviöljyä
1 nippu       persiljaa
                   suolaa, mustapippuria




Kuori kurpitsa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.


Kaada laakeapohjaiselle pannulle 2 ruokalusikallista extra vergine oliiviöljyä ja yksi hienoksi silputtu valkosipulinkynsi. Paista kurpitsakuutioita öljyssä noin 10 minuuttia, lisää riisit ja anna paistua noin kahden minuutin ajan sekoittaen usein.


Kaada pannulle valkoviini ja anna sen höyrystyä. Anna riisin kiehua hiljalleen lisäten kuumaa kasvislientä vähitellen ja sekoittaen koko ajan puukauhalla.

Tarkista suola ja lisää jos on tarpeen.

Samaan aikaan paista toisella pannulla lopun öljyn ja valkosipulin kanssa simpukoita muutama minuutti. Peitä kannella.

Hiukan ennen kuin risotto on valmista, lisää simpukat ja niiden paistoliemi risottoon ja anna kypsyä loppuun.

Annostele risotto lautasille, ripottele päälle silputtua persiljaa ja rouhi pippuria suoraan myllystä ja tarjoile kuumana.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti