sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Pizza con bordo ripieno, mozzarella di bufala, acciuge sott'olio, pomodori secchi, capperi

Pizza puhvelinmozzarellalla, sardelleilla, kuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla
(myös pizzan reunat on täytetty)

Pizzapohja valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.

1 rasia ricottaa
1 tölkki sardelleja öljyssä
1 mozzarellapallo
6 kuivattua tomaattia
1 rkl kapriksia
1 tl kuivattua oreganoa
1 lasillinen tomaattipyrettä maustettuna suolalla ja 1 rkl oliiviöljyä
suolaa
oliiviöljyä


Kun pizzataikina on kohonnut riittävästi, levitä se pyöreälle öljytylle pellille. Levitä taikina reilusti reunojen yli. Jaa ricotta tasaisesti taikinan reunoille, käännä pellin reunojen yli jäävä osa ricottan päälle ja painele reunat kiinni niin, että ricotta jää reunojen sisään.

Levitä tomaattipyre taikinapohjalle lukuunottamatta reunoja, jotka sivellään oliiviöljyllä. Valuta nauhana öljyä koko pizzapohjalle.

Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Paistumisen aikana leikkaa mozzarella viipaleiksi ja anna ylimääräisen nesteen valua hetken aikaa.

Huuhtele sardellit ja poista tarvittaessa ruodot. Leikkaa kuivatut tomaatit suikaleiksi.

Kun olet ottanut pizzapohjan uunista, levitä päälle mozzarellaviipaleet, sardellifileet, tomaattisuikaleet ja kaprikset. Ripottele päälle kuivattua oreganoa ja hyppysellinen suolaa.

Paista vielä 2 minuuttia ja tarjoile kuumana.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti