Palermolainen lihapaistos pestoperunoiden kera
1 kg vasikanlihaa
50g laardia tai rasvaista siankylkeä
1 valkosipulinkynsi
2 sipulia
1 sellerinvarsi
1 keskikokoinen porkkana
Nippu persiljaa, rosmariinia, salviaa ja laakerinlehtiä
Rotevaa punaviiniä
50g voita
Oliiviöljyä, suolaa, pippuria
Pestoperunat
600g uusia tai pieniä perunoita
250g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
50g pecorino romano-juustoa
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tulinen chilipippuri
Extra vergine oliiviöljyä
Sulata voi yhdessä kolmen ruokalusikallisen öljyä kanssa pannulla. Päällystä liha laardi- ja sipuliviipaleilla sekä mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista pannulla.
Kun liha on saanut väriä, kaada päälle lasillinen punaviiniä ja anna sen höyrystyä. Kaada pannulle lämmintä vettä, mihin olet lisännyt sipuliviipaleita, niin, että liha peittyy.
Silppua sellerinvarsi, porkkana ja valkosipulinkynsi monitoimikoneella tms. ja sido yrtit kimpuksi.
Laita kaikki kattilaan lihan kanssa.
Peitä pannu kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vesi on kokonaan imeytynyt. Poista yrttikimppu. Ota liha pannulta ja leikkaa se viipaleiksi. Pidä viipaleet lämpiminä.
Siivilöi keitinliemi ja laita se takaisin pannulle. Anna sen tiivistyä hiukan ka kaada sitten lihan päälle kestikkeeksi. Tarjoile pistaasipestolla maustettujen perunoiden kera.
Pestoperunat
Keitä perunoita kuorineen suolatussa vedessä 20 minuutin ajan. Varmista, että perunat jäävät napakoiksi eivätkä kiehu liikaa!!
Kuori perunat ja kaada päälle valkoviinietikka.
Soseuta käsivatkaimella pistaasit, pecorino-juusto öljy ja chilipippuri.
Sekoita pesto varovasti perunoiden joukkoon ja tarjoile.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti