4 annosta
'Ncasciata tarkoittaa valmistusmenetelmää, jossa liha kypsytetään keraamisessa vuoassa kannen alla. Maut tiivistyvät ja lopputuloksena on todella mehevä ja maukas ruoka!
320g pastaa, mahdollisesti "rigatoneja" tai "ziti"-pastaa
500g sianlihaa, mieluiten palana300g makkaraa
200g tomaattipyrettä
2 sipulia
1/2 kukkakaali
2 laakerinlehteä
5 mausteneilikan kuivattua nuppua
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
100g provolone-juustoa sekä pecorino-juustoa raastettuna
punaviiniä
extra vergine oliiviöljyä, suolaa, pippuria
Paista öljyssä toista sipulia hyvin ohuiksi viipaleiksi leikattuna hetken ajan. Lisää liha kokonaisena ja anna sen ruskistua hiukan. Lisää reilusti punaviiniä sekä haalealla vedellä tai viinillä ohennettu tomaattipyre ja mausteet.
Ruskista toisessa kasarissa seuraava sipuli yhdessä kukkakaalin kukintojen kanssa. Lisää punaviiniä ja anna viinin höyrystyä.
Kun lihan kastike alkaa tiivistyä, valuta sitä kukkakaalin päälle kauhalla ja anna kukkakaalien kypsyä 'al dente' napakaksi.
Lisää makkara lihan kanssa samaan kattilaan ja tarkista suolan ja pippurin määrä. keittämisen lopussa anna jäähtyä ja poista liha kastikkeesta. Leikkaa liha kuutioiksi ja makkara viipaleiksi.
Laita lihakuutiot ja makkaraviipaleet takaisin kastikkeeseen ja lisää myös kukkakaalin kukinnot varovasti niitä rikkomatta. Lämmitä uudelleen kiehuvaksi lisäten tarvittaessa viiniä tai vettä.
Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä ja kun se on 'al dente' kypsää valuta lävikössä.
Yhdistä pasta lihan ja kukkakaalien kanssa. Lisää provolone-juusto pieninä kuutioina sekä raastettua pecorino-juustoa. Sekoita ja tarjoile.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti