sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Cassata siciliana


Ainekset läpimitaltaan 18 cm kakkuvuokaa varten.


Kakkupohja
4 kananmunaa
110g sokeria
80g jauhoja "0"
100g maissijauhoja tai maissitärkkelystä
50g mantelijauhoja
1 hyppysellinen suolaa
200 ml auringonkukkaöljyä
1 pussi leivinjauhetta (15gr)

Leikkaa kakkupohjasta kaksi ohutta kerrosta ja käytä loput kakkupohjasta vuoan "vuoraamiseen".

Täyte
1 kg ricottaa (jos mahdollista, lampaanmaidosta valmistettua ;-) )
370g sokeria
50g makeaa jälkiruokalikööriä (esim. Alchemis tai Maraschino), voit myös käyttää rommia vedellä laimennettuna
100g tummaa suklaata
aprikoosimarmeladia
80g kandeerattuja hedelmiä pieninä paloina
kandeerattuja hedelmiä kokonaisina koristeluun

Kuorrutukseen
300g tomusokeria
2 rkl täysmaitoa
1/2 sitruunan mehu


Sekoita sähkövatkaimella kananmunat, sokeri, hyppysellinen suolaa ja öljy tasaiseksi massaksi.

Sekoita toisiinsa jauhot ja lisää ne vähitellen sekoittaen jatkuvasti rauhallisella nopeudella. Lisää leivinjauhe vasta lopuksi.

Kaada taikina öljyttyyn ja jauhotettuun läpimitaltaan 24 cm kakkuvuokaan. Ripottele päälle sokeria, että pinta ei rikkoudu paistaessa. Paista kakkupohjaa 180 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia ja tarkista viimeisten 5 minuutin aikana kypsyys tikulla.

Ota kakkupohja uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.


Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä pohjalle ja sivuille aprikoosimarmeladia ja asettele sen jälkeen pohjalle kakkupohjasta leikattu ohut siivu sekä sivuille kakkupohjasta leikattuja ohuita paloja niin, että sivut peittyvät kokonaan.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Pilko tarvittaessa myös kandeeratut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita ricottaan sokeri, likööri sekä suklaapalat ja kandeeratut hedelmäpalat.

Täytä kakkupohjalla vuorattu vuoka ricottamassalla, tasoita pinta ja asettele päälle toinen kakkupohjasta leikattu kiekko, joka "sulkee" ricottamassan kakun sisään.

Laita kakku jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Käytä kakkuvuokaa suurempaa lautasta apuna, kun käännät kakun. Avaa vuoka varovasti niin, että kakku jää lautaselle. Poista leivinpaperi.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Sekoita lusikalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista. Päällystä kakku kuorrutteella käyttäen lastaa. Koristele kokonaisilla kandeeratuilla hedelmillä ja anna kakun jähmettyä vielä kaksi tuntia jääkaapissa tai 30-40 minuuttia pakastimessa.
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti