Pastaa papujen ja simpukoiden kera
300g fusilli-pastaa
Paputahna:
400g borlottipapuja
porkkanaa, selleriä ja sipulia
maun mukaan
extra vergine oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
Kastike:
1 kg kokonaisia simpukoita
extra vergine oliiviöljyä
persiljaa
Leikkaa porkkanat, sipulit ja
sellerit pieniksi kuutioiksi ja hienonna vielä tehosekoittimessa. Kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä
oliiviöljyä.
Lisää kattilaan esikeitetyt pavut sekä hiukan niiden keitinvettä.
Anna kiehua kunnes vesi on haihtunut lähes kokonaan. Ota osa pavuista sivuun
myöhempää käyttöä varten ja soseuta loput pavut ja juurekset yhdessä tasaiseksi
tahnaksi.
Samaan aikaan kun keität papuja,
laita simpukat pannulle keskilämmölle avautumaan. Kun simpukat ovat kypsiä,
kuori ne ja siivilöi niistä tullut neste ja laita odottamaan myöhempää käyttöä.
Kaada hiukan simpukoiden nestettä paputahnaan.
Kuullota pannulla
valkosipulinkynttä pienessä öljymäärässä. Laita pannulle kuoritut simpukat sekä
osa niiden keitinvedestä (jätä vielä osa
keitinvettä odottamaan). Keitä fusillit napakoiksi (al dente) ja valuta ne.
Kaada pasta pannulle simpukoiden kanssa, lisää loput simpukoiden keitinvedestä
ja anna kypsyä hetken käännellen fusilleja pannulla.
Levitä lautaselle paputahnaa.
Nostele päälle fusilleja ja simpukoita. Koristele persiljalla ja asettele
koristeeksi muutama papu ja kokonainen simpukka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti