perjantai 15. helmikuuta 2019

Pasta fagioli e cozze

Pastaa papujen ja simpukoiden kera

Ainekset neljälle ruokailijalle:

300g fusilli-pastaa

Paputahna:
400g borlottipapuja
porkkanaa, selleriä ja sipulia maun mukaan
extra vergine oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa

Kastike:
1 kg kokonaisia simpukoita
extra vergine oliiviöljyä
persiljaa


Leikkaa porkkanat, sipulit ja sellerit pieniksi kuutioiksi ja hienonna vielä tehosekoittimessa. Kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä oliiviöljyä.

Lisää kattilaan esikeitetyt pavut sekä hiukan niiden keitinvettä. Anna kiehua kunnes vesi on haihtunut lähes kokonaan. Ota osa pavuista sivuun myöhempää käyttöä varten ja soseuta loput pavut ja juurekset yhdessä tasaiseksi tahnaksi.

Samaan aikaan kun keität papuja, laita simpukat pannulle keskilämmölle avautumaan. Kun simpukat ovat kypsiä, kuori ne ja siivilöi niistä tullut neste ja laita odottamaan myöhempää käyttöä. Kaada hiukan simpukoiden nestettä paputahnaan.

Kuullota pannulla valkosipulinkynttä pienessä öljymäärässä. Laita pannulle kuoritut simpukat sekä osa  niiden keitinvedestä (jätä vielä osa keitinvettä odottamaan). Keitä fusillit napakoiksi (al dente) ja valuta ne. Kaada pasta pannulle simpukoiden kanssa, lisää loput simpukoiden keitinvedestä ja anna kypsyä hetken käännellen fusilleja pannulla.

Levitä lautaselle paputahnaa. Nostele päälle fusilleja ja simpukoita. Koristele persiljalla ja asettele koristeeksi muutama papu ja kokonainen simpukka.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti