keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Sgabeo ripieno di tonno, mousse di mozzarella e cipolla rossa

Friteerattuja taikinataskuja, joissa tonnikalaa, mozzarellaa ja punasipulia

Sgabeo on Ligurian ja Toscanan alueen tyypillinen pikaruoka, joka tehdään pizzataikinasta friteeraamalla ja sen jälkeen täyttämällä. Se eroaa campanalaisesta tai apulialaisesta panzerottosta siten, että panzerotto täytetään ensin ja vasta sen jälkeen paistetaan uunissa


Taikina valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.


Kun taikina on noussut riittävästi (ainakin 1-2 tuntia) jauhota leivinalusta ja levitä taikina alustalle puoli senttiä paksuksi suorakaiteeksi, jonka korkeus on 10-15 cm ja leveys taikinan riittävyyden mukaan.

Leikkaa leveästä suorakaiteen muotoisesta taikinasta noin viiden sentin levyisiä paloja ja asettele ne irralleen toisistaan. Anna niiden levätä noin 30 minuuttia.

Friteeraa paloja öljyssä, jossa on 50% oliiviöljyä ja 50% rypsiöljyä (tai esim. auringonkukkaöljyä).

Nostele palat öljystä, kun ne ovat pullistuneet ja saaneet kullankeltaisen värin. Anna ylimääräisen öljyn valua esim. keittiöpaperin päällä.

Leikkaa taskut auki ja täytä mozzarellavaahdolla (mozzarella vaahdotettu monitoimikoneella), öljyyn säilötyllä tonnikalalla (jonka olet valuttanut ja paloitellut sopiviksi paloiksi) sekä hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatulla punasipulilla.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti