Naudanlihatäytteisiä pansottoja voin, salvian ja parmesaanin kera
400g jauhoja 00
5 kananmunaa
500g jauhelihaa
100g raastettua parmesaania
1 porkkana
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pätkä sellerinvartta
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
1 dl ryhdikästä punaviiniä (Chianti, Primitivo, Avola, Barbera...)
Aloita täytteen valmistamisesta: lorauta pannulle 3 ruokalusikallista extra vergine oliiviöljyä ja kuullota siinä pieniksi silputut sipuli, porkkana ja selleri. Lisää sitten jauheliha, sekoita kaikki ja anna ruskistua.
Kaada joukkoon viini ja anna sen haihtua. Jätä hautumaan noin 40 minuutin ajaksi kunnes liha on maustunut ja kypsynyt täydellisesti. Kypsytyksen jälkeen lisää hyppysellinen muskottipähkinää ja anna jäähtyä.
Lihan kypsytyksen aikana valmista taikina:
Kaada laakeaan kulhoon jauhot, lisää hyppysellinen suolaa, neljä kananmunaa (jotka olet vatkannut haarukalla sekaisin ennen taikinaan lisäämistä) ja sekoita käsin vähitellen tasaiseksi taikinaksi. Jatka taikinan vaivaamista jauhotetulla alustalla kunnes taikina on aivan sileää. Jätä taikina lepäämään ainakin 30. minuutiksi.
Sillä aikaa, kun taikina lepää, viimeistele täyte:
Sekoita jäähtynyt liha tehosekoittimessa kananmunan ja raastetun parmesaanin kanssa kunnes seoksesta tulee täysin tasainen ja tiivis tahna. Jos seos on liian löysää, lisää parmesaaniraastetta.
Jaa levännyt taikina kahteen yhtä suureen osaan. Levitä taikina kaulimella tai pastakoneella ohuiksi levyiksi.
Asettele täyte pallosina toisen taikinalevyn päälle jättäen taikinapallojen väliin 2-3 cm väliä. Nosta sitten toinen taikinalevy ensimmäisen päälle ja sulje tarkasti.
Leikkaa taikinapyörällä siten, että täytteen ympärille jää taikinaa sulkemaan jokaisen pansotton.
Keitä raviolit (pansottot) runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Tarjoile sulatetun voin, salvian ja mustapippurin kanssa. Buon appetito!
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti