keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Salmone al pistacchio in fascia di porri e patate novelle cotte al vapore

Pistaasilla ja purjolla maustettua lohta höyrytettyjen perunoiden kanssa

2 kpl    500 gramman ruodotonta lohifilettä
2          suurta purjoa
2          sellerinvartta
4          kuivaa leipäviipaletta ilman kuorta
100g    kuorittuja pistaasipähkinöitä
1          nippu persiljaa
            extra vergine oliiviöljyä
            suolaa
            rosepippuria
800g    pieniä perunoita
1          nippu ruohosipulia


Puhdista purjot, irroita lehdet ja leikkaa purjojen ydinosa pieneksi silpuksi veitsellä. Laita suurimmat lehdet kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä noin 4 minuuttia, valuta, jäähdytä jääkylmässä vedessä ja jätä odottamaan.

Kuullota purjosilppu kahdessa ruokalusikallisessa öljyä, lisää kaksi ruokalusikallista vettä ja anna kiehua vielä kaksi minuuttia. Siirrä purjosilppu kulhoon.

Poista sellerinvarsista ulkopuolen pitkät kuituiset osat ja silppua varret monitoimikoneella kuivan leivän ja pistaasipähkinöiden kanssa. Laita seos samaan kulhoon purjosilpun kanssa, mausta ruokalusikallisella rosepippuria, lisää 2/3 silputtua persiljanippua sekä suola ja sekoita hyvin.

Poista lohifileistä nahka.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, aseta pellille toinen lohifile ulkopuoli alaspäin. Suolaa lohifile keyesti, levitä valmistamasi täyte fileen päälle ja aseta toinen lohifile täytteen päälle. Suolaa jälleen kevyesti ja kääri näin valmistunut kokonaisuus aiemmin keitettyihin purjonlehtiin.

Valuta pinnalle nauha oliiviöljyä ja paista lohta 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Lohen paistuessa kuori perunat ja kypsennä höyryssä niin, että ne pysyvät ehjinä. Mausta öljyllä sekä ruohosipulisilpulla.

Kun olet ottanut lohen uunista, ripottele päälle vielä toinen ruokalusikallinen rosepippuria.

Asettele lohi ja perunat lautaselle ja tarjoile kuumana. Buon appetito!

Ennen uuniin laittoa.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti