keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Pizza alla crema di peperoni, pomodori secchi e salame piccante

Pizza, jossa paprikatahnaa, kuivattuja tomaatteja sekä tulista salamia

Taikina valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.

250g       mozzarellaa
2             keltaista paprikaa puhdistettuna ja paistettuna pannulla valkosipulin ja kapriksien kanssa
200g       pakastettua pinaattia keitettynä ja "kuivaksi puristeltuna"
               aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilöttyjä) viipaloituna suikaleiksi
60g         tulista salamia siivutettuna
1 prk       tomaattikastiketta
4 rkl        parmesaanijuustoa raastettuna
2             valkosipulinkynttä
               silputtua persiljaa
               suolaa
               pippuria
               kuivattua oreganoa
               tuoretta timjamia
               paprikajauhetta

Valuta pannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää siihen silputtu valkosipulinkynsi. Heti, kun valkosipuli alkaa tuoksua, lisää puhdistetut ja paloitellut paprikat sekä kaprikset.

Paista noin viisi minuuttia. Ota pannu levyltä ja lisää silputtu persilja ja suolaa oman maun mukaan.

Laita seos kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai vastaavalla soseuttajalla.

Laita pizzapohjan päälle tomaattikastike, jonka olet maustanut suolalla, öljyllä ja silputulla basilikalla. Paista 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia hiukan keskitasoa alempana.

Ota pizza uunista ja levitä pizzapohjalle mozzarellaviipaleet, salamiviipaleet ja kuivatut tomaatit suikaleina. Pudottele pieniä lusikallisia paprikasosetta sinne tänne ja ripottele päälle paprikajauhetta.

Jatka paistamista vielä 3-5 minuuttia.

Tarjoile kuumana.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti