Pizza, jossa paprikatahnaa, kuivattuja tomaatteja sekä tulista salamia
Taikina valmistetaan aiemman ohjeen mukaan.
250g mozzarellaa
2 keltaista paprikaa puhdistettuna ja paistettuna pannulla valkosipulin ja kapriksien kanssa
200g pakastettua pinaattia keitettynä ja "kuivaksi puristeltuna"
aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilöttyjä) viipaloituna suikaleiksi
60g tulista salamia siivutettuna
1 prk tomaattikastiketta
4 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
2 valkosipulinkynttä
silputtua persiljaa
suolaa
pippuria
kuivattua oreganoa
tuoretta timjamia
paprikajauhetta
Valuta pannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää siihen silputtu valkosipulinkynsi. Heti, kun valkosipuli alkaa tuoksua, lisää puhdistetut ja paloitellut paprikat sekä kaprikset.
Paista noin viisi minuuttia. Ota pannu levyltä ja lisää silputtu persilja ja suolaa oman maun mukaan.
Laita seos kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai vastaavalla soseuttajalla.
Laita pizzapohjan päälle tomaattikastike, jonka olet maustanut suolalla, öljyllä ja silputulla basilikalla. Paista 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia hiukan keskitasoa alempana.
Ota pizza uunista ja levitä pizzapohjalle mozzarellaviipaleet, salamiviipaleet ja kuivatut tomaatit suikaleina. Pudottele pieniä lusikallisia paprikasosetta sinne tänne ja ripottele päälle paprikajauhetta.
Jatka paistamista vielä 3-5 minuuttia.
Tarjoile kuumana.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti