Omenan ja sitruunan maut tasapainottavat toisiaan hyvin, kuten tässäkin piiraassa, jossa on omenaa
pehmeässä sitruunavaahdossa. Piiraasta tulee vastustamattoman näköinen, kun puuteroit sen jäähtyneenä tomusokerilla. Maku on parhaimmillaan kermavaahtonokareen kanssa.
4 kesäomenaa (esim. Pirjaa)
125 g hiukan jäähtynyttä voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
0,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Sitruunavaahto:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 vehnäjauhoja
sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
Lisäksi:
250 g Ricotta-juustoa
Koristeluun pari ruokalusikallista tomusokeria
Laita uuni lämpenemään 200°.
Kuori
omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Levitä lohkot
leivinpaperilla päällystetylle pellille ja laita pelti kuumenevaan
uuniin n. 10 minuutiksi.
Sekoita piiraskuoren ainekset ja painele taikina halkaisijaltaan n. 27 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen. Esikypsennä piiraskuorta n. 10 minuuttia, tai kunnes se on saanut kauniin värin.
Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, sitruunankuori ja sitruunamehu.
Lado omenaviipaleet piiraspohjan päälle. Levitä päälle Ricotta-juusto tasaisena kerroksena.
Kaada päälle sitruunavaahto ja kypsennä
piirasta n. 15 minuuttia tai kunnes vaahto on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti