lauantai 29. lokakuuta 2016

Sitruuna-omenapiiras Ricotta-juustolla

Resepti on muutoin sama, kuin Sitruuna-omenapiiras, mutta täytteeseen on lisätty Ricotta-juustoa.

Omenan ja sitruunan maut tasapainottavat toisiaan hyvin, kuten tässäkin piiraassa, jossa on omenaa
pehmeässä sitruunavaahdossa. Piiraasta tulee vastustamattoman näköinen, kun puuteroit sen jäähtyneenä  tomusokerilla. Maku on parhaimmillaan kermavaahtonokareen kanssa.

4 kesäomenaa (esim. Pirjaa)


Piiraskuori:
125 g   hiukan jäähtynyttä voisulaa
3 dl      vehnäjauhoja
0,8 dl   sokeria
1 tl       vaniljasokeria
0,5 tl    leivinjauhetta

Sitruunavaahto:
3         kananmunaa
1,5 dl  sokeria
0,5      vehnäjauhoja
           sitruunan raastettu kuori
           puolikkaan sitruunan mehu

Lisäksi:
250 g  Ricotta-juustoa
           Koristeluun pari ruokalusikallista tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 200°. 
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja laita pelti kuumenevaan uuniin n. 10 minuutiksi. 

Sekoita piiraskuoren ainekset ja painele taikina halkaisijaltaan n. 27 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen. Esikypsennä piiraskuorta n. 10 minuuttia, tai kunnes se on saanut kauniin värin.

Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, sitruunankuori ja sitruunamehu.


Lado omenaviipaleet piiraspohjan päälle. Levitä päälle Ricotta-juusto tasaisena kerroksena.
Kaada päälle sitruunavaahto  ja kypsennä piirasta n. 15 minuuttia tai kunnes vaahto on hyytynyt.

Siivilöi jäähtyneen kakun päälle runsaasti tomusokeria.





















Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti