lauantai 29. lokakuuta 2016

Acciughe all'arancia - Appelsiinisilakkarullat

6 -8 annosta

1 kg      silakkafileitä
200 g    Parmigiano/Pecorino-juustoa raastettuna
3-4       appelsiinin kuorta raastettuna
350 g    korppujauhoja
            runsas kourallinen tuoretta persiljaa 
5          valkosipulinkynttä
2,5 dl   oliiviöljyä
            valkopippuria maun mukaan
            suolaa

            coctail-tikkuja/grillitikkuja
            tilkka vettä (0,5 - 1 dl)
            Koristeeksi appelsiiniviipaleita ja persiljaa

Laita coctail-tikut/grillitikut haalena veteen likoamaan.

Raasta Parmigiano ja sekoita korppujauhoihin. Lisää silputtu persilja ja pieneksi silputtu valkosipuli. Lisää myös valkopippuri, suola ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita ainekset hyvin. Tarkista maku ja suola, itse silakkafileisiin ei lisätä enää suolaa. 

Kasta silakkafileet (sisäpuoli) yksitellen öljyssä ja levitä fileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä päälle täytettä ja käännä rullalle. Kiinnitä yksittäin coctail-tikuilla tai vaihtoehtoisesti grillitikuilla vartaiksi. 

Lado rullat uunivuokaan ja lisää vuokaan myös muutama ruokalusikallinen öljyä. Kypsennä uunissa 180° n. 30 minuuttia.

Tarjoa lämpinänä appelsiiniviipaleilla ja persiljalla koristeltuna, esim. salaatin kera.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti