1 sipuli
oliiviöljyä
500 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8-10 dl lihalientä
1 ps sahramia jauhettuna (1 g / 4 annosta)
suolaa
parmesanraastetta
0,5 dl kermaa
Valmista lihaliemi. Liuota sahramia haaleaan lihaliemeen n. 30 min. ajan. (risottoon lisättäessä lihaliemen tulee olla kuumaa.)
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kokoon.
Lisää lihalientä vähän kerrallaan ja keitä aina kokoon samalla sekoittaen koko ajan. Sekoittamalla riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotto saa hyvän rakenteen. Jatka kunnes riisi on al dente. Aivan lopuksi lisää parmesanraaste ja kerma.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti