lauantai 1. lokakuuta 2016

Osso buco alla Milanese - Osso buco Milanolaisittain

(4 annosta)

4                 siivua vasikan (naudan) potkaa
2-3 rkl        oliiviöljyä
                   vehnäjauhoja
2                 sipulia
2-3              porkkanaa
2                 sellerinvartta
2-3              valkosipulinkynttä
1,5 dl          kuivaa valkoviiniä
200-300 g   tomaattimurskaa
                   suolaa
                   mustapippuria
                   oreganoa

                   sokeria

Jos käytät vasikkaa, potkaviipaleet saavat olla n. 4-5 cm paksuja, mutta käytettäessä nautaa niiden tulee olla ohuempia, n. 2-3 cm.

Anna potkaviipaleiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Leikkaa reunoihin viiltoja, jotta ne eivät käpristy paistettaessa. Leivitä ne vehnäjauhossa ja ruskista öljyssä molemmin puolin. Laita ne uunivuokaan siten, että ne eivät ole päällekkäin.

Viipaloi porkkanat. Leikkaa selleri ja valkosipuli ja sipuli reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne potkaviipaleiden päälle. Lisää päälle hieman valkoviiniä.

Sekoita tomaattimurska ja mausteet keskenään, ja laita potkaviipaleiden päälle.

Peitä vuoka alumiinifolioilla ja kypsennä uunissa 175° n. 1,5 - 2h.

Tarjoile esimerkiksi sahramirisoton kera.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti