(4 annosta)
4 siivua vasikan (naudan) potkaa
2-3 rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja
2 sipulia
2-3 porkkanaa
2 sellerinvartta
2-3 valkosipulinkynttä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
200-300 g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
sokeria
Jos käytät vasikkaa, potkaviipaleet saavat olla n. 4-5 cm paksuja, mutta käytettäessä nautaa niiden tulee olla ohuempia, n. 2-3 cm.
Anna potkaviipaleiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Leikkaa reunoihin viiltoja, jotta ne eivät käpristy paistettaessa. Leivitä ne vehnäjauhossa ja ruskista öljyssä molemmin puolin. Laita ne uunivuokaan siten, että ne eivät ole päällekkäin.
Viipaloi porkkanat. Leikkaa selleri ja valkosipuli ja sipuli reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne potkaviipaleiden päälle. Lisää päälle hieman valkoviiniä.
Sekoita tomaattimurska ja mausteet keskenään, ja laita potkaviipaleiden päälle.
Peitä vuoka alumiinifolioilla ja kypsennä uunissa 175° n. 1,5 - 2h.
Tarjoile esimerkiksi sahramirisoton kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti