lauantai 27. syyskuuta 2025

Tris di ciambelloni marchigiani


Perustaikina:

• Kananmunia: 10 (n. 500 g)

• Sokeri: 140 g

• Täysmaito: 120 g

• Riisiöljyä: 120 g

• Sitruunankuorta: 4 g

• Appelsiininkuorta: 10 g

• Vaniljaa (2 tankoa tai 1 rkl uutetta)

• Kuivaa anislikööriä: 20 g

• Leivinjauhetta: 10 g

• Perunatärkkelystä: 80 g

• Leivontajauhoja (esim. Caputo Pasticceria): 550 g

• Anisliköörissä liotettuja rusinoita 50 g (valinnainen)

• Ripaus suolaa

Täytteet & lisukkeet:

• Nutellatyyppinen levite pähkinöistä (200 g pähkinöitä, 40 g kaakaojauhetta, 60 g

ruokosokeria, ripaus suolaa)

• Zabaione (keltuaiset 120 g, sokeri 40 g, Alchermes-likööriä 100 g)


Kuumenna appelsiininkuoret riisiöljyssä, poista kuoret ja lisää vanilja.

Vatkaa munat, maito, sokeri, sitruunankuori, anislikööri ja öljy.

Sekoita joukkoon leivinjauhe, perunatärkkelys ja jauhot vähitellen sekä ripaus suolaa.

Jaa taikina kolmeen osaan:

• Ensimmäinen muotoillaan renkaaksi (ciambella) ja paistetaan voidellussa vuoassa.

• Toinen kaulitaan levyksi, täytetään pähkinälevitteellä ja kierretään rullaksi.

• Kolmas osio täydennetään rusinoilla ja kierretään myös rullaksi.

Voitele kananmunalla ja maidolla, ripottele päälle raesokeria.

Paista kiertoilmalla 165 °C noin 45 minuuttia.

Valmista zabaione vesihauteessa: vatkaa keltuaiset, sokeri ja Alchermes-likööri. Pidä lämpö alle 80 °C, kunnes seos saa kermaisen koostumuksen.


Tarjoilu:

• Ciambellone pähkinälevitteellä: koristele tummalla suklaalla

• Ciambellone rusinoilla: ripottele tomusokeria

• Kolmas: tarjoa zabaione-kerman kera

Asettele annokset kolmiona lautaselle zabaione-kerma-alustalle.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti