• Vehnäjauho (farina 00): 250 g
• Kastanjajauho: 150 g
• Kananmunia: 3
• Suolaa ripaus
Kastike: kotitekoista makkarastracottoa, papuja, kastanjoita ja sieniä:
• Tuoretta käsintehtyä makkaraa: 400 g
• Keitettyjä borlotti-papuja: 200 g
• Keitettyjä kastanjoita siivutettuina: 150 g
• Kuivia tai tuoreita tatteja (Porcini): 150 g
• Sipuli: 1
• Selleriä: 2 vartta
• Porkkana: 1 pieni
• Vahvaa punaviiniä: ½ lasillista
• Tomaattipyreetä: 300 ml
• Vähärasvaista kasvis- tai lihalientä: 200 ml
• Rosmariini: 1 oksa
• Laakerinlehti: 1
• Extra-neitsytoliiviöljyä: 3 rkl
• Suolaa, pippuria maun mukaan
Pasta
Sekoita jauhot, lisää munat ja suola.
Anna levätä 30 minuuttia.
Kauli ohueksi, leikkaa pappardelleiksi (noin 3 cm leveiksi).
Kastike
Tee sofritto sipulista, porkkanasta ja selleristä.
Lisää makkaranpalat, ruskista, lisää viini ja anna haihtua.
Lisää tomaattipyree, liemi, laakeri ja rosmariini.
Hauduta miedolla lämmöllä 1½–2 tuntia.
Puolivälissä lisää pavut, kastanjan palat ja sienet.
Keitä pappardelle al denteksi 2–3 min.
Sekoita pasta kastikkeen kanssa, lisää tarvittaessa hieman
keitinvettä.
Viimeistele öljyllä ja tuoreella mustapippurilla.
Koristele rosmariinilla, paahdetuilla kastanjasiivuilla ja halutessasi raastetulla pecorinolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti