Torta al testo (padella) on muinainen umbrialainen erikoisuus: yksinkertainen leipä, mutta täynnä historiaa ja makua.
Ainekset 2 kappaleeseen (halkaisija noin 25 cm):
• Vehnäjauho (farina 00): 500 g
• Vesi: 250 g
• Extra-neitsytoliiviöljy: 20 g
• Suola: 10 g
• Bicarbonato (sooda): 5 g
Täytteeksi:
• Mozzarellaa viipaloituna, maun mukaan
• Pinaattia, paistettuna valkosipulilla ja öljyllä
• Ilmakuivattua kinkkua (prosciutto crudo) maun mukaan
Sekoita kulhossa jauhoseos ja sooda, lisää suola ja vesi.
Vaivaa sileäksi taikinaksi, peitä muovikelmulla ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
Kuumenna pannu (“testo”) miedolla lämmöllä.
Jaa taikina kahteen osaan (noin 350 g kukin). Kauli molemmat levyiksi, halkaisija ~25 cm.
Paista taikinalevyä kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes alapuolelle muodostuu
ruskeita laikkuja, käännä ja paista toinen puoli.
Peitä valmiit leivät liinalla, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Leikkaa puoliksi, täytä ja tarjoile lämpimänä.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti