Tuoretta appelsiinimehua siivilöitynä: 3 l
Sokeria: 600 g (säädä appelsiinien makeuden mukaan)
Agar-agar -jauhetta: 18 g (≈ 6 g/l)
Raastettua kuorta 2 luomuappelsiinista
Kanelitanko
Koristeluun: murskattuja pistaaseja 200 g, raastettua tummaa suklaata 200 g
Purista ja siivilöi appelsiinit tai käytä valmista luomumehua.
Lämmitä puolet mehusta (1,5 l) appelsiininkuoren ja kanelitangon kanssa 5 min miedolla lämmöllä. Poista kaneli ja kuoret.
Sekoita agar-agar 200 ml:aan kylmää mehua ja lisää se kuumaan mehuun yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vähintään 2 min sekoittaen.
Tämä vaihe on ratkaiseva: agar jähmettyy vain keittämällä.
Lisää loput mehusta (1,5 l) huoneenlämpöisenä, sekoita hyvin ja kaada heti annosmaljoihin.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä 30–40 min, siirrä sitten jääkaappiin. Jo 2 tunnin kuluttua jääkaapissa saat kiinteän ja vakaasti hyytyneen rakenteen.
Tarjoa murskattujen pistaasien tai raastetun tumman suklaan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti