Calabrialainen makkara
Sianlihaa (lapa, kylki, kinkku): 5 kg (rasvaton/rasvainen suhde n. 75/25)Hienoa suolaa: 90 g (18 g per kg)
Fenkolinsiemeniä: 25 g
Kalabrialaista kuivattua makeaa chiliä jauhettuna: 100 g
Kalabrialaista kuivattua tulista chiliä jauhettuna: 40–50 g (maun ja sietokyvyn mukaan)
Mustapippuria jauhettuna: 15 g
Täyteläistä punaviiniä: 150 ml (pehmentämään massaa)
Luonnollisia sian suolia: n. 12–15 m
Sisilialainen makkara
Sianlihaa (kinkku + niska + kylki): 5 kg (rasvaton/rasvainen suhde n. 70/30)
Hienoa suolaa: 85 g
Mustapippuria jauhettuna: 15 g
Villifenkolin siemeniä: 20 g
Täyteläistä punaviiniä : 150 ml
Raastettua luomuappelsiinin tai -sitruunan kuorta: 2 rkl
Ripaus kanelia tai neilikkaa jauhettuna
Luonnollisia sian suolia: n. 10–12 m
Grillatut paprikasuikaleet
Paprikoita: 3 kg (sekä punaisia että keltaisia)
Valkosipulia: 4 kokonaista, paistetaan paprikoiden kanssa
Tuoretta persiljaa: runsas nippu
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Lohko paprikat neljään osaan ja poista siemenet yms.
Grillaa paprikoita uunipellillä, kunnes pinta tummuu.
Grillaa samalla vaakasuunnassa halkaistut kokonaiset valkosipulit.
Otat paprikat uunista, anna jäähtyä hieman ja poista palanut pinta.
Suikaloi paprikat, mausta ja lisää hieman oliiviöljyä ja tarjoa lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti