00-jauhoja: 1,5 kg
Vettä: 800 ml
Tuorehiivaa: 40 g
Suolaa: 40 g
Extra-neitsytoliiviöljyä: 100 ml
Täyte:
punasipulia (Tropean) 1 kg
paprikoita 1,2 kg
mustia oliiveja 400 g
Noin 500 g tonnikalaa suolavedessä
oreganoa
valkosipulia
chilejä 2 kpl
Vaivaa jauhot, vesi, hiiva, öljy ja suola. Kohota 2-3 h. (Käytä samaa menetelmää kuin pizzataikinaan.) Muotoile 4 palloa ja anna niiden nousta kostealla liinalla peitettynä
Hauduta sipuli, valkosipuli ja paprikat tonnikalan ja oliivien kanssa.
Levitä puolet taikinasta pellille, lisää täyte ja sulje lopulla taikinalla.
Tee focaccian kanteen reikiä hammastikulla, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle oreganoa ja vähän suolaa.
Paista 220 °C:ssa ~20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti