lauantai 30. elokuuta 2025

Täytetty calabrialainen pitta

(2 isoa uunipeltiä)

00-jauhoja: 1,5 kg

Vettä: 800 ml

Tuorehiivaa: 40 g

Suolaa: 40 g

Extra-neitsytoliiviöljyä: 100 ml

Täyte: 

punasipulia (Tropean) 1 kg

paprikoita 1,2 kg

mustia oliiveja 400 g

Noin 500 g tonnikalaa suolavedessä

oreganoa

valkosipulia

chilejä 2 kpl


Vaivaa jauhot, vesi, hiiva, öljy ja suola. Kohota 2-3 h. (Käytä samaa menetelmää kuin pizzataikinaan.) Muotoile 4 palloa ja anna niiden nousta kostealla liinalla peitettynä

Hauduta sipuli, valkosipuli ja paprikat tonnikalan ja oliivien kanssa.

Levitä puolet taikinasta pellille, lisää täyte ja sulje lopulla taikinalla.

Tee focaccian kanteen reikiä hammastikulla, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle oreganoa ja vähän suolaa.

Paista 220 °C:ssa ~20 min.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti