320 g tagliatelle-pastaa
1 sipuli
200 g tuoreita tai pakasteherneitä + erillinen määrä koristelua varten (keitetään vain vedessä ja suolassa)
200 g kuutioitua keittokinkkua
2 dl ruokakermaa
Muskottipähkinää maun mukaan
Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan
Hienoa suolaa maun mukaan
Mozzarella-kirsikkapalloja maun mukaan
Laita ensin jäävesi tekeytymään, koska tarvitset sitä myöhemmin.
Laita pastavesi kiehumaan ja valmista sillä välin kastike: viipaloi sipuli ohuesti ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä.
Lisää herneet, mausta suolalla, lisää pannulle kauhallinen pastan keitinvettä ja anna hautua hyvin miedolla lämmöllä.
Kun pastavesi kiehuu, suolaa se ja lisää tagliatellet.
Kun herneet ovat kypsiä, sammuta lämpö ja lisää ruokakerma.
Valuta pasta al dente -kypsyyteen ja sekoita pannulla herneiden kanssa. Lisää kuutioitu kinkku ja ripaus muskottipähkinää.
Anna pastan imeä maut ja öljyä sillä välin muffinivuoka: sitä käytetään "pesien" muotoiluun.
Kääri haarukalla annos pastaa kauhaan ja pyöräytä siitä pesä, joka tipautetaan kevyesti öljyttyyn muffinivuokaan.
Aseta joka pesän keskelle yksi mozzarellapallo.
Paista 180° C:ssa 15 minuuttia, kunnes pastapesät ovat kiinteitä ja saaneet muotonsa.
Keitä sillä välin koristeluun tarkoitetut herneet sokerilla maustetussa vedessä alle 10 minuuttia. Valuta ne heti ja jäähdytä jäävedessä — näin ne säilyttävät kirkkaan vihreän värinsä.
Tarjoile pastapesät kuumina ja koristele erikseen kypsennetyillä herneillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti