8 munaa
400 g sokeria
400 g vehnäjauhoja
2 pussia leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 dl kasviöljyä
1 kg mansikoita
400 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 pyöreää vuokaa (halkaisija 28 cm)
400 g sokeria
400 g vehnäjauhoja
2 pussia leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 dl kasviöljyä
1 kg mansikoita
400 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 pyöreää vuokaa (halkaisija 28 cm)
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot, leivinjauhe, maito ja öljy. Kaada taikina voideltuihin vuokiin.
Paista 180 OC:ssa 35—40 minuuttia.
Leikkaa sillä välin mansikat paloiksi ja ripottele päälle hieman sokeria.
Anna kakkujen jäähtyä ja leikkaa ne sitten vaakasuunnassa kahtia.
Sulata suklaa ja kerma yhdessä vesihauteessa.
Täytä kakut mansikkapaloilla väliin ja pinnalle. Kuorruta suklaaganachella.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti