n. 20 hengelle
Ainekset:
• 2 kg vihreitä papuja
• 6 valkosipulinkynttä
• 6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
• Balsamico-glaseerausta (maun mukaan)
• Suolaa
Puhdista pavut poistamalla päät ja huuhtele ne huolellisesti.
Keitä pavut suolatussa vedessä noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta edelleen
napakoita.
Valuta pavut ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä tai jäävedessä, jotta ne säilyttävät
kirkkaan vihreän värinsä.
Kuumenna oliiviöljy suuressa paistokasarissa tai pannulla. Lisää hienonnetut
valkosipulinkynnet ja kuullota niitä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Lisää valutetut pavut pannulle ja sekoita hyvin, jotta ne maustuvat valkosipuliöljyllä.
Kuumenna muutaman minuutin ajan.
Mausta pavut suolalla maun mukaan.
Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja pirskottele päälle balsamico-glaseerausta maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti