sunnuntai 20. huhtikuuta 2025

Vihreät pavut valkosipulin ja balsamicon kera

n. 20 hengelle


Ainekset:

• 2 kg vihreitä papuja

• 6 valkosipulinkynttä

• 6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

• Balsamico-glaseerausta (maun mukaan)

• Suolaa


Puhdista pavut poistamalla päät ja huuhtele ne huolellisesti.


Keitä pavut suolatussa vedessä noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta edelleen

napakoita.


Valuta pavut ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä tai jäävedessä, jotta ne säilyttävät

kirkkaan vihreän värinsä.


Kuumenna oliiviöljy suuressa paistokasarissa tai pannulla. Lisää hienonnetut

valkosipulinkynnet ja kuullota niitä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.


Lisää valutetut pavut pannulle ja sekoita hyvin, jotta ne maustuvat valkosipuliöljyllä.

Kuumenna muutaman minuutin ajan.


Mausta pavut suolalla maun mukaan.


Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja pirskottele päälle balsamico-glaseerausta maun mukaan.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti