sunnuntai 20. huhtikuuta 2025

Ricottapiiras kauden hedelmillä

 n. 20 hengelle – 2 piirakkaa, 24–26 cm vuoissa

Pohja (murotaikina):

• 600 g vehnäjauhoja

• 300 g kylmää voita

• 240 g sokeria

• 2 kananmunaa + 2 keltuaista

• 1 sitruunan kuori raastettuna

• Ripaus suolaa


Täyte:

• 800 g ricotta-juustoa

• 200 g tomusokeria

• 2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

• Noin 1 kg kauden tuoreita hedelmiä ja marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, persikoita,

vadelmia)

• (Halutessasi) kirkasta hyytelösokeria tai kiillettä viimeistelyyn


Sekoita jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi. Lisää kananmunat, sitruunankuori ja suola.

Vaivaa nopeasti tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 min.


Kauli taikina ja painele kahteen voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla.

Sekoita ricotta, tomusokeri ja vanilja tasaiseksi massaksi. Kaada ricottatäyte pohjiin.


180°C (ylä-alalämpö), noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.


Koristele runsaalla määrällä tuoreita hedelmiä. Halutessasi voit sivellä kevyen

hyytelökerroksen piiraan päälle kiillon ja säilyvyyden vuoksi.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti