Ainekset:
• 1,2 kg pennepastaa
• 1 kg tuoreita vihreitä parsoja
• 500 g pekonia tai pancettaa (tai guancialea)
• 9 keltuaista + 3 kokonaista munaa
• 200 g pecorino-romano -juustoa raastettu
na
• 200 g parmesaania raastettuna
• Mustapippuria
• Suolaa
Pese parsat, poista kova tyvi ja leikkaa parsat paloiksi.
Paista pekoni rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi parsat, kypsennä muutama minuutti.
Vatkaa munat, keltuaiset ja juustot kulhossa, lisää runsaasti mustapippuria.
Keitä pasta suolatussa vedessä al dente, valuta ja yhdistä heti kuuman pekoni-parsaseoksen
kanssa.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää muna-juustoseos nopeasti sekoittaen, kunnes kastike
muuttuu kermaiseksi (ei saa kuumentaa liikaa!).
Tarjoa heti raastetun juuston ja mustapippurin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti