Ainekset:
• 4 kg karitsanlihaa (paloiteltua lapaa tai paistia)
• 8 valkosipulinkynttä
• 4 rosmariininoksaa
• 2 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia
• 2 sitruunan mehu ja kuori
• Oliiviöljyä
• Suolaa ja pippuria
• Leivinpaperia ja foliota (nyytteihin)
Sekoita öljyyn sitruunamehu, yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.
Marinoi karitsanpalat seoksessa vähintään tunnin ajan (tai yön yli jääkaapissa).
Tee isoja foliopaketteja (esim. 4 kpl, n. 5 hengelle kukin) ja laita liha mausteineen sisään.
Sulje nyytit hyvin ja paista uunissa 180°C:ssa noin 1 h 30 min – 2 tuntia, kunnes liha on
mureaa.
Halutessasi voit avata foliot loppuvaiheessa saadaksesi pintaan väriä.
Tarjoile esimerkiksi vihreiden papujen kera
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti