sunnuntai 20. huhtikuuta 2025

Foliossa kypsennetty yrttikaritsa

 n. 20 hengelle


Ainekset:

• 4 kg karitsanlihaa (paloiteltua lapaa tai paistia)

• 8 valkosipulinkynttä

• 4 rosmariininoksaa

• 2 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia

• 2 sitruunan mehu ja kuori

• Oliiviöljyä

• Suolaa ja pippuria

• Leivinpaperia ja foliota (nyytteihin)



Sekoita öljyyn sitruunamehu, yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.


Marinoi karitsanpalat seoksessa vähintään tunnin ajan (tai yön yli jääkaapissa).


Tee isoja foliopaketteja (esim. 4 kpl, n. 5 hengelle kukin) ja laita liha mausteineen sisään.


Sulje nyytit hyvin ja paista uunissa 180°C:ssa noin 1 h 30 min – 2 tuntia, kunnes liha on

mureaa.


Halutessasi voit avata foliot loppuvaiheessa saadaksesi pintaan väriä.


Tarjoile esimerkiksi vihreiden papujen kera

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti