Tämä rustiikkinen ja täyteläinen kakku, jonka sisus sisältää riisiä, kaakaota ja pinjansiemeniä, on nimetty sen reunaa koristavien "bischerien" eli taikinakiehkuroiden mukaan.
Murotaikinaan:
400 g vehnäjauhoja (tyyppi 00)
Ripaus suolaa
200 g kylmää voita (kuutioituna)
1 sitruunan kuori raastettuna
150 g sokeria
2 kananmunaa
(luomusitruuna)
400 g vehnäjauhoja (tyyppi 00)
Ripaus suolaa
200 g kylmää voita (kuutioituna)
1 sitruunan kuori raastettuna
150 g sokeria
2 kananmunaa
(luomusitruuna)
Täytteeseen:
150 g riisiä (esim. Originario tai Carnaroli)
50 g sokeroituja hedelmiä (sitruuna- tai appelsiininkuori, valinnainen)
500 ml maitoa
Ripaus kanelia
100 g sokeria
2 kananmunaa
50 g voita
1 appelsiinin tai sitruunan kuori raastettuna
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 pieni lasillinen likööriä (esim. Vin Santo tai rommi, valinnainen)
50 g rusinoita (liotettuina vedessä tai liköörissä)
50 g pinjansiemeniä
150 g riisiä (esim. Originario tai Carnaroli)
50 g sokeroituja hedelmiä (sitruuna- tai appelsiininkuori, valinnainen)
500 ml maitoa
Ripaus kanelia
100 g sokeria
2 kananmunaa
50 g voita
1 appelsiinin tai sitruunan kuori raastettuna
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 pieni lasillinen likööriä (esim. Vin Santo tai rommi, valinnainen)
50 g rusinoita (liotettuina vedessä tai liköörissä)
50 g pinjansiemeniä
Valmista murotaikina
Laita jauhot suureen kulhoon ja lisää kuutioitu kylmä voi.
Hiero voi jauhoihin sormilla, kunnes saat hiekkamaisen koostumuksen.
Lisää sokeri, kananmunat, suola ja sitruunankuoriraaste.
Vaivaa nopeasti, kunnes muodostuu sileä taikinapallo. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Valmista täyte
Keitä riisi maidossa ripauksella suolaa. Sekoita usein, kunnes riisi on imenyt maidon ja muuttunut erittäin pehmeäksi. Anna jäähtyä haaleaksi.
Lisää riisiin sokeri, voi, kaakao, liotetut ja valutetut rusinat, pinjansiemenet, sokeroidut hedelmät, kaneli ja sitrushedelmän kuoriraaste.
Lisää kevyesti vatkatut kananmunat ja likööri. Sekoita hyvin, kunnes täytteestä tulee tasainen.
Kokoa kakku
Kauli murotaikina jauhotetulla alustalla noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi.
Vuoraa voilla voideltu ja jauhotettu piirakkavuoka (mielellään irtopohjainen) taikinalla, jättäen hieman reunusta yli.
Kaada täyte taikinapohjalle ja tasoita pinta lastalla.
Muotoile reunojen yli jääneestä taikinasta koristeelliset "bischerit", pienet kiehkurat tai taitokset, jotka taivutetaan kakun sisäpuolelle.
Paista kakku
Kuumenna uuni 180 °C.
Paista kakkua 40-45 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja täyte on jähmettynyt.
Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen irrottamista vuoasta ja tarjoilua.
Vinkit
Tarjoile torta co' bischeri huoneenlämpöisenä, mieluiten pienen lasillisen Vin Santoa kera.
Jos haluat vielä herkullisemman version, voit lisätä täytteeseen suklaahippuja. Säilytä kakku viileässä ja kuivassa paikassa. Se säilyy hyvin 2—3 päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti