Pici (tuorepasta)
400g vehnäjauhoja
2dl lämminta vettä
1 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
Aglione-kastike
6 valkosipulinkynttä
500g kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa)
4 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
(chiliä)
suolaa maun mukaan
Valmista taikina
Kaada jauhot pöydälle keoksi, tee keskelle kuoppa ja lisää suola. Kaada vesi vähitellen kuoppaan ja lisää oliiviöljy.
Vaivaa käsin, kunnes saat tasaisen ja pehmeän taikinan. Lisää tarvittaessa vettä tai jauhoja.
Anna levätä
Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla tai liinalla ja anna levätä huoneenlämmössä
30 minuuttia.
Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla tai liinalla ja anna levätä huoneenlämmössä
30 minuuttia.
Muotoile pici-pasta
Kauli taikina noin 5 mm paksuiseksi levyksi.
Leikkaa levystä 1 cm leveitä nauhoja.
Pyöritä nauhoja käsin pöytää vasten, kunnes ne ovat pitkänomaisia ja ohuita. Jätä pastan pinta hieman epätasaiseksi, sillä se sitoo kastikkeen paremmin.
Anna kuivua
Asettele pici-nauhat jauhotetulle alustalle ja anna niiden kuivua 20—30 minuuttia ennen keittämistä.
Aglione-kastike
Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne kevyesti.
Kuumenna oliiviöljy pannulla matalalla lämmöllä ja lisää valkosipuli.
Paista varovasti 2—3 minuuttia, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua.
Kaada kuoritut tomaatit pannulle ja murskaa ne haarukalla.
Mausta suolalla ja (halutessasi) chilillä.
Hauduta keskilämmöllä 15—20 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Pici-pastan keittäminen ja tarjoilu
Keitä pici-runsaasti suolatussa vedessä 6—8 minuuttia, kunnes ne ovat al dente. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä.
Keitä pici-runsaasti suolatussa vedessä 6—8 minuuttia, kunnes ne ovat al dente. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä.
Siirrä pasta pannulle kastikkeen kanssa ja lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta pasta sekoittuu hyvin kastikkeeseen.
Annostele lautasille ja lisää päälle tilkka ekstra-neitsytoliiviöljyä.
Vinkki: Pici maistuu parhaalta, kun se valmistetaan käsin ja tarjoillaan tuoreena. Tämä yksinkertainen mutta herkullinen toskanalainen klassikko tuo palan Italiaa pöytääsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti