lauantai 18. tammikuuta 2025

Crostini di fegatini

Ainekset (noin 6 annokselle):
  
300 g kananmaksoja, puhdistettuina
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
50 g kapriksia, valutettuina
4 anjovista (suolattuja tai öljyssä säilöttyjä), huuhdeltuina ja valutettuina
1 lasi kuivaa valkoviiniä
40 g voita
Oliiviöljyä tarpeen mukaan
liemi (myös liemikuutio käy) tarpeen mukaan
Mustapippuria ja suolaa maun mukaan
Toscanalainen leipä (suolatonta, ohueksi viipaloituna),
Valinnainen: ruokalusikallinen tomaattipyreetä tai pieni määrä marsalaa


Poista kananmaksasta huolellisesti vihertävät tai kalvomaiset osat. Huuhtele maksa nopeasti juoksevan veden alla ja kuivaa se talouspaperilla.

Kuumenna oliiviöljy ja puolet voista laakeassa paistinpannussa. Lisää hienonnettu sipuli, porkkana ja selleri. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset pehmenevät ja saavat hieman väriä.

Lisää kananmaksat pannulle ja nosta hieman lämpöä. Paista maksoja muutama minuutti, kunnes ne saavat kauniin värin.

Kaada joukkoon valkoviini ja anna alkoholin haihtua kokonaan. Jos käytät marsalaa, lisää se tässä vaiheessa makeamman maun saamiseksi.

Lisää kaprikset ja anjovikset. Sekoita, kunnes anjovikset sulavat kastikkeeseen ja antavat makua.

Alenna lämpöä, peitä pannu kannella ja hauduta 15—20 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman lientä, jos seos kuivuu liikaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Siirrä pannun sisältö tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Lisää tarvittaessa hieman lientä tai pieni määrä voita, jotta koostumus on pehmeä.

Paahda leipäviipaleet uunissa tai grillissä rapeiksi. Halutessasi voit hieroa niitä hieman valkosipulinkynnellä.

Levitä lämmin tahna paahdetun leivän päälle ja tarjoile heti. Koristele esimerkiksi kapriksella tai pienellä öljytilkalla.


Vinkkejä:

Tahnan voi valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa 1—2 päivää. Lämmitä se miedolla lämmöllä ennen tarjoilua. Jos haluat voimakkaamman maun, lisää tomaattipyreetä haudutuksen aikana.
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti