320 g Vialone Nano -riisiä (tai Arborio)
1 kg tuoreita herneitä
1 pieni sipuli 1,5 1 kasvislientä
60 g voita
50 g savustettua pekonia
50 g raastettua Parmesan-juustoa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan
Aloita risi e bisi -resepti kuorimalla tuoreet herneet ja huuhtele ne hyvin juoksevan veden alla. Laita sivuun. Voit käyttää myös pakasteherneitä, mutta vain sulatettuina huoneenlämmössä.
Softrito:
Sulata puolet voista isossa kattilassa ja lisää hienonnettu savustettu pekoni, Ruskista muutama minuutti, lisää sitten hienonnettu sipuli ja anna kuullottua, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi,
Lisää herneet sofritoon ja kypsennä noin 10 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoittaen, Lisää sitten kauhallinen kuumaa kasvislientä ja anna kypsyä toiset 10 minuuttia.
Kaada riisi kattilaan herneiden kanssa ja anna paahtua pari minuuttia.
Sen jälkeen ala lisätä kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, sekoittaen jatkuvasti. Riisin kypsyminen kestää noin 15-18 minuuttia.
Kun riisi on al dente, ota kattila pois liedeltä ja lisää jäljellä oleva voi sekä raastettu Parmigiano Reggiano. Sekoita voimakkaasti, kunnes risotto on kermaista.
Anna risoton levätä pari minuuttia, sitten annostele lautasille ja tarjoile risi e bisi kuumana. Lisää päälle hieman kylmäpuristettua oliiviöljyä ja halutessasi ripaus mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti