lauantai 26. lokakuuta 2024

Venetsialainen keitetty lihamix

Ohjeita lijan valmistukseen:

Kiehauta runsaasti suolattua vettä.

Upota liha kiehuvaan veteen.

Vaahtoaminen: Poista vaahto reikäkauhalla tai siivilällä.

Kypsennys: Anna hautua hiljalleen tarvittavan ajan, riippuen lihapalasta, mutta enintään puolitoista tuntia.

Kypsyyden tarkistus: Pistele lihaa haarukalla varmistaaksesi, että se on mureaa, mutta ei säikeistä.

Lepo: Ota liha pois liemestä ja anna sen levätä muutama minuutti ennen kuin leikkaat ja tarjoilet sen kastikkeiden ja mahdollisten lisukkeiden kanssa.


Lisävinkkejä:

Lihapalat: Sekakeittoon käytetään yleensä vähemmän arvokkaita osia, kuten häntä, pää, sorkka.

Vihannekset: Lisää vihannekset (porkkanat, selleri, sipuli jne.) kypsennyksen puolivälissä. Maustaminen: Liemen maustamiseksi voit käyttää bouquet garni -maustekimppua (persiljaa, laakerinlehtiä, selleriä) tai muita mausteita, kuten neilikoita.

Kastikkeet: Keitetty liha tarjotaan perinteisesti kastikkeiden, kuten vihreän kastikkeen, sinappihillokkeen ja punaisen kastikkeen kanssa.


Ainekset 6 henkilölle: Lihan määrät vaihtelevat ruokailijoiden maun mukaan, mutta naudanlihan tulisi aina olla pääosassa.

Naudanlihaa

Naudan häntä

Vasikan pää Sian sorkka

Cotechino-makkara

Vapaana kasvanut kana

Liemen aromaattiset vihannekset: porkkanat, selleri, sipuli, persilja, laakerinlehti, neilikat, kokonaiset pippurit.


Salsa Verde 

Salsa verde, tai piemonten kielellä bagnet verd, on raikas ja maukas kastike, joka sopii erinomaisesti keitetyn lihan maun korostamiseen.

Ainekset:

Kuivunutta leipää (ilman kuona)

Valkoviinietikkaa

Öljyyn säilöttyjä anjovisfileitä

Kovaksi keitettyjen kananmunien keltuaisia

Suolattomia kapriksia Valkosipulia

Tuoretta persiljaa

Ekstra-neitsytoliiviöljyä

Suolaa (valinnainen)


Valmistusohje:

Kostuta leipä: Laita kuivunut leipä veteen ja etikkaan muutamaksi minuutiksi, ja purista se sitten hyvin kuivaksi.

Pilko ainekset: Hienonna leipä, anjovikset, kovaksi keitetyt keltuaiset, kaprikset, valkosipuli ja persilja.

Tee kastike: Yhdistä hienonnetut ainekset kulhossa ja sekoita samalla lisäten ekstraneitsytoliiviöljyä vähitellen, aivan kuten majoneesia valmistettaessa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.


Bagnetto Rosso 

Bagnetto rosso on tulinen ja maukas kastike, täydellinen voimakkaiden makujen ystäville.

Ainekset:

Kypsiä tomaatteja

Sipuli

Valkosipuli

Ekstra-neitsytoliiviöljyä

Balsamiviinietikkaa

Chilipippureita

Oreganoa

Suolaa

Sokeria (valinnainen)


Valmistusohje:

Soffritto: Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli ekstra-neitsytoliiviöljyssä kattilassa.

Tomaatit: Lisää kuoritut ja pilkotut tomaatit, balsamiviinietikka, pilkottu chilipippuri, oregano ja suola,

Kypsennys: Hauduta miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, kunnes kastike on paksua.

Soseuta: Soseuta kastike sauvasekoittimella, kunnes siitä tulee sileää. Lisää ripaus sokeria, jos kastike on liian hapanta.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti