lauantai 24. elokuuta 2024

Paahdetut ja gratinoidut paprikat

Ainekset 4 hengelle:

2 suurta punaista paprikaa

2 viipaletta maalaisleipää

1 ruokalusikallinen kapriksia

4 valkosipulinkynttä

Kourallinen pecorino-juustoa

Oliiviöljyä tarpeen mukaan

Suolaa ja pippuria maun mukaan


Pese ja leikkaa paprikat neljään osaan pituussuunnassa. Poista siemenet ja vaaleat kalvot; aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 OC:ssa, kunnes kuori alkaa hieman irrota.

Sulje paahdetut paprikat pakastuspussiin ja laita ne jääkaappiin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen niiden kuoriminen on helpompaa.

Samalla paahda oliiviöljyllä voideltuja leipäviipaleita vielä lämpimässä uunissa tai käytä paahtoleivänpaahdinta. Kun paahtoleipä on jäähtynyt, murenna tai hienonna se tehosekoittimessa yhdessä valkosipulin ja kapristen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Sekoita salaatissa paprikafileet leipä-, valkosipuli- ja kaprissekoituksen kanssa sekä lisää kunnolla oliiviöljyä. Nauti astigianan kanan kanssa.  



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti