Maalaiskanaa 1,2 kg
Sipulia 200 g
Pekonia 50 g
Voita 20 g
Persiljaa 1 nippu
Rosmariinia 1 oksa
Valkosipulinkynsiä 2
Salviaa 2 lehteä
Laakerinlehti 1
Grignolinoa tai muuta kuivaa valkoviiniä 1 lasillinen
Extra-neitsytoliiviöljyä 4 ruokalusikallista
Timjamia 2 oksaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Leikkaa kana tasakokoisiksi paloiksi ja poista nahka. Viipaloi sipuli hienoksi ja silppua 2 salvianlehteä, rosmariinin oksa ja yksi laakerinlehti, lisää myös ripaus timjamia.
Jauha pekoni isolla veitsellä, joka on aiemmin kuumennettu, ja paista sitä pannulla voin ja ruokalusikallisen öljyä kanssa. Lisää sipuli ja anna sen pehmentyä hitaasti.
Lisää sitten kanapalat; mausta suolalla ja pippurilla, ruskista liha voimakkaalla lämmöllä.
Kaada kaikki viini lihojen päälle.
Kun se alkaa kiehua, alenna lämpöä minimille, kypsennä kanaa puolitoista tuntia, sekoittaen silloin tällöin.
Jos lihat kuivuvat liikaa, jatka kastiketta pienellä määrällä kuumaa vettä.
Kymmenen minuuttia ennen kypsennyksen loppua lisää kourallinen persiljaa ja silputtu valkosipuli, ja nosta hieman lämpöä, jotta liha maustuu ja sekoittuu.
Ennen tarjoilua lisää vielä hiukan silputtua persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti